ZAGREBIN

Untitled333

OBJAVLJENO: 15.04.2016.
IZVOR: EFOS/Press

Kreativna riznica – popularizacijski simpozij kulturne i kreativne industrije Ekonomskog fakulteta u Osijeku održat će se od 20. do 23. travnja.

Kreativna riznica drugi je popularizacijski simpozij kulturnih i kreativnih industrija koji ove godine donosi stotinu i sedam događaja na kojima će svoja iskustva predstaviti više od dvije stotine izlagača.

Kreativna riznica na sve svoje sadržaje poziva cjelokupnu zainteresiranu javnost, ulaznice su besplatne, a dobivaju se prijavom na mrežno mjesto Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji je za ovu prigodu otvorio svoja vrata i ustupio svoje prostore.

Društveno odgovorna kreativnost krovna je tema Kreativne riznice 2016., a nakana je otvoriti javnu raspravu o ovom i drugim pitanjima kreativnog sektora kao sektora koji se nalazi u svom formaliziranju.
Važnost simpozija prepoznali su i pokrovitelji; predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo kulture, Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Organizator događanja Ekonomski je fakultet u Osijeku i Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kulturnoj i kreativnoj industriji – Andizet te partnerske institucije – Odjel za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Studentski zbor Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te Trgovačka i komercijalna škola Davor Milas u Osijeku.

Članak u cijelosti možete pogledati OVDJE.


Pratite nas i na Facebooku