Vukovar film festival

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐAJA: kolovoz 2017.

ORGANIZATORI: Discovery film, grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar

 

KRATAK OPIS:

Vukovar film festival manifestacija je gdje se premijerno u Hrvatskoj prikazuju najbolji filmovi kako iz podunavlja tako i iz cijeloga svijeta.  Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Grčka,  Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina neke su od zemalja gdje je ovaj festival prisutan.
Vukovar film festival jedini je festival koji se održava, doslovce, na Dunavu. U konkurenciju se primaju dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi, a žiri dodjeljuje nagrade u sve tri kategorije.

Svrha ovakve jedne kulturne manifestacije je doprinijeti kulturi i kulturnoj obnovi grada. Cilj je potaknuti razvoj i nove ideje, ali i probuditi svijest kod ljudi koliko je bitno konstantno se razvijati i biti dio zajednice koja stvara i razvija grad, a samim time i cijelu našu zemlju.

Bitno je spomenuti i popratna događanja ovog festivala, a to su: radionica “Od ideje do realizacije” namijenjena je filmskim entuzijastima s iskustvom ili bez, mladima koji žele napraviti svoj film, zatim radionica animiranog filma „Stop animacija“  namijenjena za najmlađe, a cilj je upoznati djecu sa osnovnim elementima filma i osnovama stvaranja samog filma, dunavska scenaristička radionica čija je svrha omogućiti scenaristima intenzivan rad na tekstu u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, a otvoren je svima koji stvaraju scenarij za dugometražni igrani film. Autorska izložba cjelovitog strip albuma „Al Bum Tomica“ i drugih recentnih ilustracija iz knjiga i slikovnica također je jedna od popratnih događanja koje svakako treba posjetiti.  Ostali događaji: radionica stripa za djecu i mlade, izložba slamnate skulpture loga festivala, radionica slame i dr.

Posebno zanimljivo za istaknuti jeste nova festivalska lokacija, a to je brod Bajadera, potpuno u staklu  i omogućava jedinstven pogled na Grad i njegove znamenitosti. Koncipirana je kao višenamjenski prostor za potrebe festivala.

Poveznice na događaj:

Službena stranica grad Vukovar TZ grada Vukovara

53bfd7cb224b4

Izvor: http://www.moj-film.hr/novosti/pregled/nagrade-i-dogadjanja/vukovar-film-festival-poziv-na-dunavsku-scenaristicku-radionicu/  (14.10.2016.)


Pratite nas i na Facebooku