Urban Fest Osijek

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: lipanj 2017.

ORGANIZATORI: Agencija “Noktua” u suradnji s agencijom “Koncert”

 

KRATAK OPIS:

“Stari grad Tvrđa i dvorište jedne od tamošnjih baroknih zgrada, sredinom lipnja svake godine postaje mjestom gdje odabrani neafirmirani bendovi, kao i poznatiji “headlineri” festivala izvode sve glazbene stilove, od pop-rocka, punka pa do metala, kao i svih ostalih inačica urbane glazbe. Svima koji vole dobru zabavu u opuštenoj atmosferi na otvorenom ovo je jedan od omiljenih glazbenih događaja u gradu. Posebice mu se raduju studenti kojima posjet festivalu predstavlja savršen predah od priprema za ljetne ispitne rokove.”  (http://www.tzosijek.hr/stranica.php?id=648 )

Urban Fest Osijek, ili skraćeno UFO, međunarodni je festival glazbe koji se od 2004. godine odvija u gradu Osijeku. Ulaz na festival je besplatan, a na istom su do sada, osim demo i neafirmiranih bendova, sudjelovali različiti izvođači iz regije, od Belfast Food-a, preko Pips, Chips & Videoclips-a, do Kandžije, Rambo Amadeusa, Opće opasnosti, Elementala i sličnih. Festival se razvio zbog želje za promocijom mladih i neafirmiranih bendova iz grada i regije. Najviše zastupljeni glazbeni stilovi na UFO-u jesu rock, punk i heavy metal, to jest tzv. urbana glazba.

Kao i godinama do sada, jedini cilj UFO festivala je bio i ostat će – zabaviti svoju vjernu publiku, a najboljim bendovima iz regije dati mogućnost nastupa u vrhunskim koncertnim uvjetima jer oni to i zaslužuju!”  (http://www.ufo.com.hr/hr/info/o-festivalu)

Za 2008./09. godinu, na prvoj dodjeli nagrada Circoolar, UFO je proglašen najboljim demo festivalom u Republici Hrvatskoj.
Iako festival više nije samo demo karaktera, i dalje su, uz poznate glazbene zvijezde, neafirmirani bendovi u centru pozornosti ovog festivala, što će svaki zainteresirani posjetitelj moći i doživjeti 2017. godine na četrnaestom izdanju Urban Festa u Osijeku.

 

Poveznice na događaj:

Službena stranica TZ grada Osijeka grad Osijek

 

f1b2c305ab35b442a981478035fda094_9c7429da177829772d0fdcbe031de801_thumb_l

Izvor: http://osijek-culture.eu/hr_HR/manifestacije/ufo (1.12.2016.)


Pratite nas i na Facebooku