Slavonski biennale

VRIJEME TRAJANJE DOGAĐANJA: prosinac 2016.- veljača 2017.

ORGANIZATORI: Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku

 

KRATAK OPIS:

“Slavonski biennale je skupna, žirirana izložba na kojoj se predstavlja suvremena vizualna umjetnost, a ovogodišnja tema Granice vidljivosti žele obratiti pozornost na to da “u postkolonijalnoj hladnoratovskoj Europi, kada se grčevito borimo za hibridne „nacionalne“ identitete isključivanjem drugog i drugačijeg, umjetnost je još uvijek arena političke moći i mogućnosti djelovanja proširenjem granica vidljivoga.

Izložba Slavonski biennale tradicionalna je likovna manifestacija koju već više od 40 godina organizira Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku i šire.

Započela kao izložba Slavoncima, no s vremenom se profilira dajući pravo svima koji se prijavljuju po zadanim kriterijima. Na Slavonskom biennalu zastupljene su sljedeće likovne discipline: slikarstvo, kiparstvo, grafika, multimedija, video, fotografija i druge suvremene umjetničke prakse.
Slavonski biennale je jedina manifestacija u regiji koja uključuje kustosku ulogu i ulogu žirija – detektirajući tijekove suvremene umjetničke prakse.”  (https://oskultura.com )

 

Poveznice na događaj:

Osijek- grad kulture grad Osijek TZ grada Osijeka

002215_3

Izvor: http://www.osijek-online.com/clanak/1001-02215-otvoren-natjecaj-za-izlozbu-25-slavonski-biennale.html (13. 10.2016.)


Pratite nas i na Facebooku