Sajam antikviteta

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: svaka prva subota u mjesecu 2016./2017.

ORGANIZATORI: Glas Slavonije d.d., Turistička zajednica grada Osijeka

 

KRATAK OPIS:

Sajmovi su središta poslovno-društvene kulture koji omogućavaju okupljanje velikog broja ljudi radi ostvarivanja budućeg zajedničkog interesa, a sajam antikviteta upravo je jedan od njih.  Izlagači na sajmu nude svoje proizvode i usluge, a posjetitelji sajma su ti koji su zainteresirani za kupovinu. Općenito govoreći, i izlagači i posjetitelji dolaze na sajam radi ostvarenja zajedničke suradnje.

Danas se glavna izlaganja na sajmovima održavaju u nacionalnim paviljonima koja su izgradile pojedine zemlje i gradovi. Također, sajmovi su dio turističke ponude određene zemlje ili regije, te postoji posebna kategorizacija sajamski turizam.

Kao i svaki sajam, tako i sajam antikviteta krase navedene osobine i cilj je svaki novi sajam obogatiti što većom i bogatijom ponudom kako bi i posjećenost bila što veća.

Sajam antikviteta održava se cijele godine, svake prve subote u mjesecu u Tvrđi na trgu Sv. Trojstva. Na sajmu je moguće pronaći razne proizvode, obično seoskih gospodarstvenika poput drvenih igračaka, sireve, razne mesne delicije, vino, zimnice i druge proizvode. Ovakav jedan sajam okuplja razne kolekcionare , trgovce antikviteta i umjetnina ne samo iz Hrvatske nego i cijelog svijeta. Posjećenost je svakim sajmom sve veća, te će se samim time širiti i ponuda.
Sajam se održava u organizaciji Glasa Slavonije d.d., uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Osijeka i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Na sajmu izlaže oko 70 izlagača i svaki naravno ima svoju jedinstvenu ponudu, a kako svaki proizvod ima svog kupca, uvjereni smo kako i na ovom sajmu svatko može pronaći nešto za sebe.

 

Poveznice na događaj:

TZ grada Osijeka grad Osijek Osijek031 portal

 

2014_01_04_sajam_antikviteta_naslovna

 

Izvor: http://www.mojosijek.hr/guzva-na-sajmu-antikviteta/674.html (19.10.2016.)


Pratite nas i na Facebooku