Ribarski dani u Kopačevu

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: rujan 2017.

ORGANIZATORI: Turistička zajednica Općina Bilje

 

KRATAK OPIS:

Ribarski dani u Kopačevu 2016. godine pune 18 godina, odnosno, postaju „punoljetni“. Prvi puta održani su, dakle, 1998. godine, a zamišljeni su kao zabava za lokalne riboljupce, kao okupljanje i druženje mještana uz tradicionalne specijalitete koje ribari u ovim krajevima spremaju. Nitko tada nije ni slutio da će ovaj događaj postati toliko popularan i poznat diljem Hrvatske te da će u Kopačevu, barem na ta dva dana (ako ne uzmemo u obzir Kopački rit), cvjetati turizam.

“Manifestacija je to na kojoj u dva dana kroz Kopačevo prođe preko dvije tisuće ljudi željnih etno ambijenta te mirisa i okusa ribe. Kopačani ove dane doživljavaju kao priliku za promociju tradicije i seoskog turizma. Selo tada miriše na fiš paprikaš, šarana u rašljama, štuku u mundiru te specijalitete od divljači, a na brojnim štandovima nude se vlastiti proizvodi: domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši i suveniri te domaći kolači. Još kada se ljutina može ublažiti i zaliti graševinom koja poteče sa Baranjskog brda, užitku nikada kraja.” (http://www.tzo-bilje.hr/ribarski-dani-kopacevo)

“Sadržaj ovogodišnjeg programa je bogat i raznolik, a obuhvaća slijedeće: „Omasti brk u Ribarskoj“ -Ribarska ulica u Kopačevu dugačka je i vijugava, baš poput kanala uz koji se smjestila. Nekada je Ribarska bila užurbano mjesto gdje su kao u nekoj velikoj svjetskoj luci svaki komadić pogleda ispunjavali čamci, košare pune ribe, kolica, kola i kamioni, užurbani muškarci i žene. “Omasti brk u Ribarskoj” program je koji odaje počast slavnoj prošlosti ove ulice, i koji u dvorišta starih ribara vraća živahnost i ugodnu gužvu. Zatim “Kod Lacija“- raskošno etno selo gdje se može pronaći niz domaćih, ekoloških proizvoda lokalnih proizvođača, “Kod Pište“- dvorište posljednjeg kopačkog ribara, raskošna je oaza za opuštanje na Ribarskim danima. Uz prženu ribu i razne druge specijalitete u našem kreativnom restoranu Fishermans, ovdje ćete pronaći i Rundino domaće hladno pivo, vrhunska vina iz Hrvatske i Mađarske, slastice, te odličnu atmosferu. Izložbe, video instalacije i mir kakav pruža samo seosko dvorište, nešto je što svakako trebate osjetiti na Ribarskim danima,
“Dječji kutak “- dječji kutak za svu djecu osim predstava i radionica nudi i posebno – vodeno igralište.
Osim navedenog, program krase i izložbe fotografija i još mnoge druge aktivnosti koje svakako vrijedi doći posjetiti!”  (http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=63565 )

 

Poveznice na događaj:

TZ Općine Bilje Baranja info Osijek031

 

ribarski-kopacevo

Izvor: http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=63565 (10.12.2016)


Pratite nas i na Facebooku