REVIJA HRVATSKOG KRATKOMETRAŽNOG FILMA “FILMSKA RUNDA” OD 27. DO 29. SVIBNJA U OSIJEKU

slikaaaa

OBJAVLJENO: 22.04.2016.
IZVOR: Sib.hr

Revija hrvatskog kratkometražnog filma ‘Filmska RUNDA’, predstavila se u sklopu Kreativne riznice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

U produkciji umjetničke organizacije Teatar to go u Osijeku, od 27. do 29. svibnja 2016. godine, održat će se Revija hrvatskog kratkometražnog filma ‘Filmska RUNDA’ koja će sadržavati izabrani uvid u radove kratkometražnog igranog, eksperimentalnog, dokumentarnog i animiranog filma hrvatske kinematografije.

Cilj Revije je promoviranje hrvatskog filma i upoznavanje domaće publike, studenata umjetnosti i stvaralaca s recentnijim hrvatskim kratkometražnim filmovima te stvaranje pozitivne i ugodne atmosfere za dijalog između nezavisnih, profesionalnih filmaša i publike, rekla je Dalija Dozet, iz direkcije Revije.

Aktivnost obuhvaća projekcije recentnih hrvatskih kratometražnih filmova raspoređenih u programske cjeline te moderirani razgovor gledatelja i autora filmova nakon svake pogledane cjeline.

Poseban naglasak bio bi na mladim osječkim autorima, a zaseban blok posvećen je etabliranom osječkom redatelju Zvonimiru Juriću, otkrila je Marta Užarević, iz direkcije Revije.

Revija će se održati na lokacijama otvorenim za cijelu zajednicu uz ideju međusektorske suradnje i korištenja prostora postojećih organizacija u kulturi na području grada Osijeka.

Ideja je postaviti kulturno-umjetnički sadržaj na ulice grada i učiniti kulturni sadržaj dostupniji široj zajednici, istaknula je Ana Šimić, iz direkcije Revije.

Predavanje je održano u sklopu Kreativne riznice Instituta za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji – Andizet, Odjela za kulturologiju u Osijeku, Studentskog zbora J. J. Strossmayera u Osijeku te Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas“ u Osijeku.

Filmska RUNDA je značajna za razvoj i promociju hrvatskog kratkometražnog igranog filma, kao i za grad Osijek i područje Osječko-baranjske županije.

 

Članak u cijelosti možete pogledati OVDJE.


Pratite nas i na Facebooku