REART- festival umjetnosti i kreativnosti

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: prosinac 2016., veljača 2017.

ORGANIZATORI: Udruga Plantaža

 

KRATAK OPIS:

“ReArt festival umjetnosti i kreativnosti projekt je udruge Plantaža i uspješno se izvodi od 2014. godine. Kako bi što jednostavnije objasnili i približili što zapravo obuhvaća ovaj festival, važno je reći da se radi o nekoliko različitih grana koje upravo ovaj festival na uspješan i zanimljiv način povezuje i čini jednu novu cjelinu. Radi se o spoju znanosti, ekologije i kreativnosti, koji, odgovarajući na temu određenog književnog djela, zapravo oživljavaju određena zaboravljena mjesta u gradu Osijeku i na taj način zapravo razvijaju svijest o kulturi i važnosti zaboravljenih mjesta, književnih djela i važnosti same kulture recikliranja. Na kreativan i zanimljiv način, uz malo volje i mašte, zaista se može promicati i razvijati svijest navedenim bitnim segmentima ljudskog života. Osim što potiče kreativnost kod ljudi, to je također prilika razmjene ideja i raznih informacija, kako za umjetnike takoi za samu publiku.

ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce, obrtnike i ostale kreativce na jednom mjestu. Cilj je ReArt festivala, u ugodnom i toplom ambijentu, stvoriti umjetničko i kreativno okruženje, promičući kulturu unikatnih predmeta i umjetničkih djela te na taj način stvoriti platformu za umjetnost  i upoznati javnost o aktualnom djelovanju kulturnog i kreativnog poduzetništva. “(http://reartfestival.blogspot.hr/p/galerija-fotografija.html )

“Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. ReArt u Božićnom izdanju smo organizirali 2014. godine kao prvi sajam takve vrste u Osijeku te je posjećenost bila izuzetno velika. Interes mladih kao i svih uzrasta sve više raste, stoga ReArt okuplja veliki spektar različitosti. ReArt festivalom želi se postići prepoznatljivost grada Osijeka i regije Slavonije i Baranje kao kulturnog i urbanog središta te mjesta za umjetnost i raznolikost, a ujedno i promovirati i obogatiti turističku i gospodarsku ponudu grada.”  (http://reartfestival.blogspot.hr )

 

Poveznice na događaj:

Facebook stranica Udruga Plantaža Reart blog stranica

 

reart-festival

Izvor: http://reartfestival.blogspot.hr/ ( 5.11.2016.)


Pratite nas i na Facebooku