PROJEKTU KREATIVNA RIZNICA VELIKO PRIZNANJE VOLONTERSKOG CENTRA OSIJEK

volonterska_ivana

OBJAVLJENO: 18.12.2016.
IZVOR: Ivana Jobst, Glas Slavonije

Svečano uručenje ovogodišnjih nagrada Volonterskog centra Osijek organizirano je 5. prosinca 2016. u punom Muzeju Slavonije Osijek, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera.

Nagradu u kategoriji Doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju namijenjenu osnovnoj, srednjoj, višoj ili visokoškolskoj ustanovi koja razvija i njeguje program volontiranja u obrazovanju preuzeo je dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Vladimir Cini. Savjet za razvoj volonterstva svoju je odluku o nominiranju Ekonomskoga fakulteta obrazložio navođenjem osnovnih odlika Kreativne riznice – popularizacijskog simpozija kreativne industrije Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji je bio povodom nominacije i nagrađivanja ove sastavnice Sveučilišta.

Kreativna riznica prvi je popularizacijski simpozij kulturne i kreativne industrije u Hrvatskoj koji svoju snagu i uspjeh gradi na uključivanju volontera kao i potpunoj otvorenosti mlađim dobnim skupinama, ali i najširoj javnosti. Na popularizacijskom simpoziju Kreativna riznica 2016. surađivalo je 50 volontera s ukupnim obujmom aktivnosti od čak 3281 sata. Studenti su se odazvali u velikom broju jer su prepoznali pokušaje Fakulteta za ostvarivanje vlastitih kreativnih potencijala koji rezultiraju značajnom društvenom vrijednošću. Brigom o izlagačima i posjetiteljima volonteri su razvili odgovornost, kako za sam popularizacijski simpozij, tako i za uključene pojedince. Time se potvrdilo kako je volontiranje dobar način povezivanja teorija i praksa, posebice iz područja menadžmenata upravljanja vremenom i resursima.

Članak u cijelosti možete pogledati OVDJE.


Pratite nas i na Facebooku