netokracija.com

netokracija (1)Izvor: Mia Biberrović, 08. travnja 2015. netokracija.com

link: http://www.netokracija.com/kreativna-riznica-tribina-it-101475

KREATIVNOST U IT-U

Kakve veze ima IT s filozofom, teologom, pravnikom? 

Ne, naslov teksta nije početak vica, nego donekle otkriva temu tribine koja će se održati u Osijeku u sklopu Kreativne riznice, popularizacijskog simpozija kulturne i kreativne industrije Ekonomskog fakulteta. U bogatom programu održat će se i tribina o kreativnosti u IT industriji koja će okupiti – neprogramere.

Tribinu organizira asistent na Katedri za marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Ivan Kelić, čije područje znanstvenog usmjerenja i istraživanja predstavljaju iskorištenosti i potencijali novih tehnologija u suvremenom poslovanju. Pridružit će mu se idući panelisti:

  • Davor Banović iz ShoutEma filozof je i teolog koji jednako dobro poznaje Kanta i programe za izradu mobilnih aplikacija. S Kantom se upoznao na fakultetu, a s razvojem mobilnih aplikacija i vođenjem timova u ShoutEmu, poznatom startupu koji omogućuje brzu i jednostavnu izradu mobilnih aplikacija za pametne telefone i tablete.
  • Mitko Cabevski iz u:Pluga Makedonac je na privremenom radu u Hrvatskoj koji želi u svakoj kući staviti pametnu utičnicu u prvi plan, da ih ne skrivamo iza ormara i kauča.
  • Goran Jarić dolazi iz odvjetničkog ureda Mišević, a govorit će o tome kako izbjeći tužbe i zaštititi neopipljivi digitalni proizvod kroz kreativan ugovor.
  • Andrej Mlinarević iz Mono Softwarea u duši je dizajner, a po struci ekonomist koji je ispekao zanat u offline i online kreativnoj industriji. On će prokomentirati što znači “lijepo” u IT-u.
  • Sanja Radić iz Gauss Developmenta projektna je menadžerica koja “žonglira” u isto vrijeme s EU projektima, timovima, klijentima i suradnicima, a u isto vrijeme ostaje – kreativna.

Oni će raspravljati o raznim pitanjima kao što je u kojoj mjeri je kreativnost srodnih djelatnosti važna kao potpora IT-u? Kako (ne)programeri mogu postati stručnjaci za kod? Gdje i kako kreativci mogu tražiti svoje mjesto u IT industriji? Postoji li kreativnost u IT industriji ako netko nije programer? Kako napraviti kreativan ugovor te zaštiti sebe i svoj digitalni proizvod? Kako kreativno riješiti pitanja “što ako”? Je li kreativnost preduvjet za uspjeh digitalnog proizvoda? Koje je doista značenje pojma “lijepo” u IT industriji. Kako se misli filozofa Kanta, Platona, Pitagore i ostalih mogu primijeniti u IT-u?

Kreativna riznica održava se od 22. do 25. travnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a ova tribina održat će se u srijedu, 22. travnja, od 16:30 u dvorani 7. Više detalja može se pronaći na službenoj stranici događaja, gdje se za tribinu može i prijaviti.


Pratite nas i na Facebooku