Projekt Mladi u kulturi

  • 0

Projekt Mladi u kulturi

Projekt „Mladi u kulturi“ (MUK ) nastao je zbog nedovoljnog uključivanja mladih u razvoj lokalne zajednice i stvaranje lokalnih politika, posebice onih koji se u velikom dijelu orijentiraju na mlade. Stoga izostaje i njihova aktivna uloga u društvu, koja je od iznimne važnosti. Uključivanjem u proces stvaranja strategija za razvoj lokane zajednice mladi doprinose poboljšanju kvalitete života, kako osobnog, tako i građana općenito.

S obzirom da je u javnim politikama koje se odnose na područje kulture i kreativne industrije slična situacija, projekt će doprinijeti povećanju uključenosti mladih dionika u stvaranje novih pravaca kulturnog razvoja u gradu Osijeku. Stoga je glavni cilj projekta uključiti izravno mlade ljude u dijalog s donositeljima odluka te unaprijediti proces kreiranje lokalne politike u kulturi u gradu Osijeku, sukladno potrebama mladih.

Projekt Mladi u kulturi financiran je iz programa ERASMUS+ u trajanju od 02.09.2019. do 01.09.2020. kojeg će realizirati PRONI Centar za socijalno podučavanje, Grad Osijek i Institut ANDIZET.

Klikni i saznaj više o projektu

 


Leave a Reply

Pratite nas i na Facebooku