Pannonian Challenge

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: srpanj 2017.

ORGANIZATORI: Udruga Pannonian, voditelj projekta: Jurica Barać

 

KRATAK OPIS:

“Pannonian challenge festival je ekstremnog sporta i glazbe koji se u Osijeku održava tijekom ljetnih dana zadnjih 17 godina, iako od 2013. godine na većem prostoru na lijevoj obali Drave. PC najveći je događaj ovakve vrste u cijeloj jugoistočnoj Europi. U sklopu PC-a održavaju se natjecanja u kategorijama skate boardinga, BMX-a i inlinea, dok se u  glazbenom programukombiniraju rock i electro zvuka. Festival privlači velik broj turista, posebice mladih i onih koji se tako osjećaju iz cijele srednje i jugoistočne Europe.

Pannonian Challenge je jedan od malobrojnih svjetskih festivala ekstremnih sportova koji objedinjuju BMX, skate, inline i MTB natjecanja, kao i brojne koncerte. Natjecanje nije važno samo za ljubitelje ekstremnih sportova i njegove natjecatelje, već i za grad Osijek kojem je baš ono najprepoznatljiviji brend.”  (http://pannonian.hr/pannonian-povijest/?lang=hr)

Zanimljivo je napomenuti da Pannonian Challenge nije samo sportski i glazbeni događaj, već i kulturni događaj, što se ogleda kroz izložbe fotografija u sklopu festivala, koje se održavaju od 2006. godine. Isto tako, od 2010. godine u sklopu festivala odvija se i natjecanje u izradi grafita, tzv. Art Jam koji dodatno doprinosi kulturnoj sferi festivala. Iznimno bitna činjenica vezana uz festival je i značajan doprinos volontera, bez kojih se festivala ne bi niti održavao. Udruga Pannonian 2012. godine dobiolje veliko priznanje – nagradu Volonterskog centra i pečat grada Osijeka, upravo zahvaljujući svojim volonterima.

Pannonian Challenge se od 2013. godine počinje prenositi na programu Sportske televizije, a iste godine, tadašnji predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović postaje pokrovitelj, dok se Vipnet uključuje u sportsku promidžbu festivala.
U srpnju 2017. godine, održat će se već 18. Pannonian Challenge po redu.

 

Poveznice na događaj:

Službena stranica TZ grada Osijeka grad Osijek

 

pannonian

Izvor: http://pannonian.hr/pannonian-povijest/?lang=hr (11.11.2016.)

 


Pratite nas i na Facebooku