Otvoreni četvrtak

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: 27.10.2016.- 25.05.2017.

ORGANIZATORI: Turistička zajednica grada Osijeka

 

KRATAK OPIS:

“Filozofski fakultet provodi projekt popularizacije znanosti pod naslovom Otvoreni četvrtak. Popularno-znanstvena predavanja koja se temelje na znanstvenim istraživanjima održavaju profesori, asistenti i znanstveni novaci Filozofskog fakulteta i gosti predavači, a otvorena su zainteresiranoj javnosti.
Osnovna je misao Otvorenog četvrtka diseminacija znanja te afirmacija kulture dijaloga. Projekt ima za cilj približiti znanstvene teme širokoj publici i afirmirati ideju da sva istraživanja trebaju biti na korist zajednici i mora ih prihvatiti javnost.
Ciljevi projekta su i poticanje kritičkog mišljenja, razvijanje komunikacijskih vještina, učenje o različitim kulturama, idejama i konceptima koji su sastavnice humanističkog obrazovanja. “(http://web2.ffos.hr/znanstveni-portal/otvoreni-cetvrtak-filozofskog-fakulteta )

“„Otvoreni četvrtak“  Filozofskog četvrtka u Osijeku započeo je svoj peti ciklus predavanja. Ciklus traje od 27.10.2016. do 25.05.2017. Teme s kojima će se posjetitelji imati prilike susresti u navedenom periodu su sljedeće:  Kako promatrati jezični krajobraz? (izv. prof. dr. sc. Tanja Erdeljić-Gradečak i doc. dr. sc. Jadranka Zlomislić, Odsjek za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Osijek)
Ima li života nakon TTIP – a?? doc. dr. sc. Ivica Kelam (Centar za integrativnu bioetiku Sveučilišta u Osijeku), Svakodnevna militarizacija života – djeca vojnici mr.sc. Darija Rupčić (Odsjek za filozofiju Filozofskog fakulteta Osijek), Feminizacija nastavničkog poziva kao čimbenik skrivenog kurikuluma doc. dr. sc. Renata Jukić (Odsjek za pedagogiju Filozofskog fakulteta Osijek) ,  U čemu je privlačnost kriminalističkih romana? Sanja Matković, doktorandica (poslijediplomski doktorski studij Književnost i kulturni identitet Filozofskog fakulteta Osijek),  Barikade, bordeli, vješala – socijalna povijest marginalnih skupina srednjoeuropskog društva na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće Luka Pejić, asistent (Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Osijek), O vjeri Doc. dr. sc. Krešimir Šimić (Odsjek za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Osijek) , Tko je ovdje lud i zašto? Gotička književnost i ‘Koža u kojoj živim’ Pedra Almodovara Jelena Pataki, doktorandica (poslijediplomski doktorski studij Književnost i kulturni identitet Filozofskog fakulteta Osijek).”
(file:///C:/Users/Komp/Downloads/plakat-otvoreni-cetvrtak-2016-17%20(3).pdf )

 

Poveznice na događaj:

Facebook stranica FFOS Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku TZ grada Osijeka

 

otvoreni-cetvrtak-logo

 

Izvor: http://web2.ffos.hr/znanstveni-portal/otvoreni-cetvrtak-filozofskog-fakulteta (15.11.2016.)


Pratite nas i na Facebooku