Osječko ljeto mladih

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA : lipanj 2017.

ORGANIZATORI: Studentski zbor Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku uz logističku podršku Studentskog centra

 

KRATAK OPIS :

“Osječko ljeto mladih kulturološki je vrlo raznolik događaj koji ima sportski, umjetnički, edukacijski i glazbeni program. Događaj je to koji postoji već 36 godina te je poznat u našem gradu.  Tradicionalno je najposjećeniji glazbeni program koji je prijašnjih godina najviše predstavljen  posjetiteljima i koji je većini poznat. Cilj je promocija manje atraktivnih dijelova programa kao što su predavanja, predstave te sportski događaji. Nastupom na društvenim mrežama skrenuli smo pozornost posjetitelja na manje posjećene programe te pokazali kako je OLJM puno više od koncerata o kojima uvijek svi bruje.

Fokus komunikacije bio je usmjeren na Facebook kroz koji smo komunicirali sve od najava pojedinih programa do informacija i prijava za sportski dio programa. S obzirom da je Facebook stranica postojala otprije, no nije bila redovno ažurirana, morali smo ponovno aktivirati korisnike objavom zanimljivog i relevantnog sadržaja. Na objavama kojima smo najavljivali program naglasak je stavljen na logo događaja uz naziv programa, vrijeme i mjesto održavanja. Na taj način vršili smo laku i jednostavnu komunikaciju s posjetiteljima koji su jednim klikom mogli doći do željenih informacija o programu.

Dio komunikacije koju smo vodili išao je i kroz web stranicu OLJM-a gdje su bile odvojene pojedine vrste programa (sportski, umjetnički, edukacijski i glazbeni) po kategorijama unutar kojih je bio raspored uz bit.ly linkove kroz koje se dolazilo do detalja o pojedinoj predstavi, koncertu, sportskom događaju i slično. Takav način komunikacije pokazao se kao pun pogodak jer je posjetiteljima na jednom mjestu pružao uvid u sadržaj koji mogu posjetiti na samom događaju na pregledan i jednostavan način.” (https://hr-hr.facebook.com/osjecko.ljeto.mladih )

 

Poveznice na događaj:

Facebook stranica grad Osijek TZ grada Osijeka

 

057884_40f38c3ad0c38f563780

Izvor: http://radio.hrt.hr/radio-osijek/clanak/osjecko-ljeto-mladih/57884/ (10.10.2016.)

 

 


Pratite nas i na Facebooku