NA EKONOMSKOM FAKULTETU OTVORENA DRUGA PO REDU KREATIVNA RIZNICA

MEDIJIIII

OBJAVLJENO: 20.04.2016.
IZVOR: Osijek031.com

Danas je uAuli glagoljice Ekonomskog fakultetau Osijeku svečano otvorena druga po redu (i tradicionalna, kako su naveli organizatori)Kreativna riznica, popularizacijski simpozij kulturnih i kreativnih industrija.

Kreativna riznica ove će godine trajatiod 20. do 23. travnja, a njezina krovna tema jeDruštveno odgovorna kreativnost. Više od 200 prijavljenih izlagača predstavit će se na ukupno107 različitih događanja, od predavanja, izložbi, radionica, okruglih stolova, predstavljanja knjiga, glazbeno-scenskih programa itd. Očekuje se velik broj studenata, učenika, profesora, znanstvenika, poduzetnika i kreativaca, teoretičara i praktičara s područja kulturne i kreativne industrije.

Vladimir Cini, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, u pozdravnom je govoru naglasio važnost kreativne industrije u svjetskim okvirima kao najbrže rastuće industrije u suvremenom svijetu te je upozorio na izravnu korelaciju između brzine razvoja kreativne industrije i gospodarskog rasta u Republici Hrvatskoj. Također je upozorio na važnost Kreativne riznice kao jedinogpopularizacijskog simpozijaovakvog tipa koji se održava na visokom učilištu u Hrvatskoj te uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike.

Ivana Žužul, pročelnica Odjela za kulturologiju koji je partner EFOS-u u organizaciji ovog događaja, najavila je skorašnju redefiniciju studijskih programa Odjela za kulturologiju i kreiranjenovih programa i sadržajakoji će se više bazirati upravo na kreativnoj industriji.

Okupljenima su se obratili iMarko Jurčić, savjetnik Predsjednice RH za gospodarstvo teVladimir Ham, dogradonačelnik Grada Osijeka iDragan Vulin, dožupan Osječko-baranjske županije, koji su naglasili ogroman potencijal kreativne industrije i važnost ovog simpozija za grad i županiju. Ujedno su izrazili zadovoljstvo velikim brojem mladih ljudi u publici naglasivši kako razvoj kreativne industrije ovisi upravo o njima.

Svi zainteresirani još se uvijek mogu prijaviti za sudjelovanje u programima Kreativne riznice na internet stranici Ekonomskog fakulteta. Crveno označena događanja su popunjena i za njih su prijave zatvorene, a za ostala događanja su prijave i dalje otvorene.

Članak u cijelosti možete pogledati OVDJE.


Pratite nas i na Facebooku