MSO – AKCIJA „VODITE ME U MUZEJ!“

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: 30.11.-22.12.2016.

ORGANIZATORI: Muzej Slavonija

 

KRATAK OPIS:

“Muzej Slvonija je najstarija kulturna ustanova u gradu Osijeku, osnovana davne 1877. godine. Muzej je jedan od najstarijih te najvećih muzeja općeg tipa u Republici Hrvatskoj.  Broji oko 500 tisuća predmeta raspoređenih u preko 160 muzejskih zbirki od povijesnog, arheološkoga, etnološkog, tehničkog, prirodoslovnog i umjetničkog značaja. U sklopu Muzeja djeluje i najveća muzejska knjižnica u Hrvatskoj. Muzej Slavonije je smješten u staroj baroknoj jezgri grada Osijeka – Tvrđi, a Izložbeni prostori se nalaze u zgradi Glavne straže i zgradi Magistrata.”
(http://mso.hr/?lang=hr )

“U vremenu Adventa , Muzej Slavonije pokreće promotivnu akciju „Vodite me u muzej“ kojoj je isključivi cilj promoviranje obiteljskog posjeta. Ovo je još jedna sjajna ideja kako provesti vrijeme s obitelji, a opet u isto vrijeme i kulturno se obrazovati. Posjet muzeju ne mora nužno biti nešto dosadno i monotono.  Vrlo je vjerojatno da mnogi ne znaju što posjet muzeju može sve donijeti i kakvo je njegovo pravo značenje zapravo. Možda će nekoga upravo taj posjet inspirirati da realizira neku svoju dugo željenu ideju.
Na radionicu izrade tradicionalnih, folklornih adventskih ukrasa pozivaju se sve bake i djedove, mame i tate, klince i klinceze. Posjetite Muzej sa najmilijim i najmlađim članovima obitelji i zajedno s članicama Udruge Šokačka grana prisjetite se kako se izrađuju niske od kokica, rezbare tikvice, ukrašavaju tkanine tehnikama vezenja i pripremaju ostale rukotvorne čarolije.” (http://klinfo.rtl.hr/dogadjanja/radionica-rukotvorstva-vrijeme-adventa )

 

Poveznice na događaj:

Facebook stranica Radionica rukovodstva u vrijeme Adventa MSO

 

advent-1

Izvor: http://mso.hr/?p=6597&lang=hr (20.11.2016.)


Pratite nas i na Facebooku