Lutkokaz- Međunarodna revija lutkarstva

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: 16.11.-19.11.2016.

ORGANIZATORI: Turistička zajednica grada Osijeka

 

KRATAK OPIS:

“Lutkarstvo se stoljećima razvijalo te je tako nastala scenska umjetnost koja ima odlučujuću ulogu u kulturi čovjeka ali bitno ju je i temeljitije upotrebljavati u školskim ustanovama. Lutka kao posrednik omogućava lakšu komunikaciju učitelj učenik. Na vrlo originalan način lutka može pomoći u raspravi oko usvajanja razrednih pravila, može pomoći pri usvajanju složenijih školskih pojmova. Učitelj kao lutkar unosi uzbuđenje, radost i povjerenje među učenike, a dijete kao animator lutke može opuštenije odgovarati na postavljena pitanja učitelja, učeniku je manji stres ako nešto ne zna jer ne zna lutka i u ovoj kombinaciji lutka je zaštitnik (Majaron, 2004.). Malo koji predmet ima toliko raznovrsnu i bitnu ulogu u životu djece kao što je ima lutka. Ona utječe na psihofizičke osobine, razvija i obogaćuje maštu, koordinira pokrete, potiče pravilan govor, motivira timski rad, njeguje osjećaj odgovornosti”(http://dramskimetod.com/2010/04/kreativne-lutkarske-igre-u-nastavi )

Odsjek za kazališnu umjetnost osječke Umjetničke akademije organizira radionice, izložbe, predstave i prezentacije kako bi svijetu pokazao osječku lutkarsku baštinu. Lutkokaz je međunarodna revija lutkarstva koja se odvija u Osijeku, a njegov bogat program privlači velik broj domaćih i stranih umjetnika.

Lutkokaz se održava na nekoliko lokacija: u Dječjem kazalište Branka Mihaljevića, galeriji Waldinger i na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. Na navedene tri lokacije održava se obilje vrhunskih predstava, a sve je za posjetitelje potpuno besplatno!

Poveznice na događaj:

Umjetnička akademija u Osijeku Centar hrvatske kulture TZ grada Osijeka

 

Izvor: : https://www.skolskiportal.hr/clanak/6007-7-lutkokaz-u-osijeku/ (11.11.2016.)


Pratite nas i na Facebooku