Land Art Festival (Slama)

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA : srpanj 2017.

ORGANIZATORI: Udruga Slama

 

KRATAK OPIS:

Slama je međunarodni festival koji od 2006. godine okuplja mnoštvo međunarodnih umjetnika koji kroz nekoliko dana od slame izrađuju veće i manje skulpture, a održava se svako ljeto u Belom Manastiru. Festival, osim umjetničkog sadržaja, podrazumijeva i bogati glazbeno-scenski program, a tema samog festivala i izrade skulptura svake se godine mijenja.

“Festival SLAMA mjesto je na kojemu se okupljaju kreativci otvoreni za alternativni pristup životu, koji svojim sposobnostima i u prisnom kontaktu s prirodom izgrađuju, ne samo slamnate skulpture i instalacije, koje se kasnije zapale i polako istrunu, već jedan mali i drugačiji model društva. “(http://www.mojosijek.hr/slama-land-art-festival-2016/47015.html)

“Ova umjetnička radionica svake godine traje oko 5 dana tijekom kojih se izrađuju slamnate skulpture i instalacije, na Šećeranskom jezeru u Belom Manastiru.
Slama je umjetnički koncept koji objedinjuje istodobno manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja. Osim toga, spaja kultrunu baštinu, koristeći prirodne resurse i promovirajući načela održivog razvitka.” (http://www.icm-vukovar.info/index.php/okolis-i-ekologija/2117-posjeti-10-medunarodni-land-art-festival-slama)

“U znak zahvalnosti za žetvene plodove, najveća se skulptura, sa zalaskom sunca, spaljuje na očigled i oduševljenje svih posjetitelja.” (http://www.tzo-bilje.hr/slama)

 

Poveznice na događaj:

TZ Općine Bilje Facebook stranica mojOsijek.hr

 

u-osijeku-poceo-slama-land-art-festival

Izvor: http://www.novilist.hr/Kultura/Ostalo/U-Osijeku-poceo-Slama-land-art-festival (18.11.2016.)


Pratite nas i na Facebooku