KREATIVNA RIZNICA – LABIRINT IZ KOJEGA SE NE ŽELI IZIĆI

MEDIJIII

OBJAVLJENO: 21.04.2016.
IZVOR: Narcisa Vekić

Organiziran pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, popularizacijski simpozij Kreativna riznica otvoren je u srijedu u Auli glagoljice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Svečanim otvorenjem moderirala je doc. dr. sc. Josipa Mijoč, a nazočne su pozdravili dekan, prof. dr. sc. Vladimir Cini, pročelnica Odjela za kulturologiju Ivana Žužul, dogradonačelnik Vladimir Ham, zamjenik župana Dragan Vulin te Marko Jurčić, izaslanik Ureda predsjednice. Predstavnici pokrovitelja i organizatora događaja pozdravili su više od dvije stotine nazočnih uzvanika.

Dekan Vladimir Cini program Kreativne riznice nazvao je “labirintom iz kojega se ne želi izići, nego se zbog bogatog i sadržajnog programa u njemu želi što duže zadržati”. Doc. dr. sc. Ivana Žužul istaknula je, pak, kako će suradnja EFOS-a i Odjela za kulturologiju (čija je pročelnica) biti ugrađena i u nove nastavne planove i programe, a aktivnost studenata na Kreativnoj riznici izvrsna je praksa koja izrasta na dobrom poznavanju teorije. Predsjednica Programskog odbora, prof. dr. sc. Jasna Horvat pojasnila je kako su organizatori poruku poslali i interijerom i programom te da se propitivanjem društvene odgovornosti koja je ovogodišnja krovna tema istodobno podsjeća na potrebu udruživanja baštine i kreativnosti novoga doba.

Ekonomski fakultet svojom je znanstvenom, kadrovskom i prostornom infrastrukturom omogućio organiziranje Kreativne riznice kao najveće manifestacije takve vrste u Hrvatskoj i simpozija koji se na javnom učilištu održava bez kotizacija i bez naplaćivanja ulaznica.

Prema riječima Josipe Mijoč, svečanim je otvorenjem “otpočeo kreativni nomadizam programskim sadržajima, stankama i svečanostima Kreativne riznice 2016.”.N.Vekić

Članak u cijelosti možete pogledati OVDJE.

Riznica-otvorenje-1-članak


Pratite nas i na Facebooku