KREATIVNA RIZNICA 2016

Popularizacijski simpozij kulturne i kreativne industrije Ekonomskog fakulteta u Osijeku ‘Kreativna riznica 2016’ ove godine donosi više od stotinu događaja na kojima će svoja iskustva na temu društveno odgovorne kreativnosti predstaviti više od dvije stotine izlagača.

Među pokroviteljima je i Grad Osijek te je sve sudionike pozdravio zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, poželjevši im kreativno uspješan boravak na Ekonomskom fakultetu u ova četiri dana.
Riječ je o inicijativi kojoj je cilj kroz sinergiju znanosti, umjetnosti i nove, kreativne industrije ukazati na važnost umjetničkog izražavanja kao jedne od ključnih poluga sektora kulturnih i kreativnih industrija.
Ideja je istodobnim razvijanjem komunikacije profesionalaca i amatera, znanstvenika i stručnjaka te povezivanjem srednjoškolske obrazovne institucije sa sveučilišnom akademskom zajednicom, kroz zajednička promišljanja o društveno odgovornoj kreativnosti pridonijeti razvoju metodološke platforme za istraživanje stajališta heterogenih kreativaca.
Društveno odgovorna kreativnost krovna je tema “Kreativne riznice 2016”, a nakana je otvoriti javnu raspravu o tom i drugim pitanjima kreativnog sektora kao sektora koji se nalazi u svom formaliziranju te pridonijeti populariziranju kulturne i kreativne industrije kao izvrsnog sadržaja koji je atraktivan kreativcima svih dobnih uzrasta.
Bogat program uključuje čak 61 predavanje, 25 radionica, tri panel rasprave i dva okrugla stola, a sve prate programi izvedbenih i audiovizualnih umjetnosti, izložbe, predstavljanja knjiga, video projekcije i predstave.

Svi su sadržaji otvoreni cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti, a ulaznice za sve programe su besplatne te se mogu dobiti prijavom na poveznicu PROGRAM, gdje se također može naći cjelokupan raspored svih događaja.

1_image_galleria    2_image_galleria    3_image_galleria    4_image_galleria

5_image_galleria    6_image_galleria    7_image_galleria    Kreativna-riznica-2016._image_galleria


Pratite nas i na Facebooku