Festival znanosti

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: travanj 2017.

ORGANIZATORI: Organizacijski odbor Festivala znanosti u Osijeku; predsjednik Odbora: prof.dr.sc. Rudolf Scitovski, koordinatorica za Sveučilište u Osijeku: Lidija Getto, prof.univ.spec

 

KRATAK OPIS:

“Festival znanosti je takav oblik kulturne manifestacije koji promiče zainteresiranost mladih za znanost, nova znanja i stjecanje svijesti o važnosti same znanosti. Da znanost može biti zanimljiva i poučna, dokazuje upravo ovakva jedna manifestacija.  Cilj festivala je približiti znanost mladima, ali i široj javnosti i upravo se to pokušava kroz različite radionice, rasprave, izložbe i razne druge događaje koji daju na važnosti i popularizaciji same znanosti.

Festival znanosti se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta , a sama tema se svake godine određuje na nacionalnoj razini. U pravilu je tema svake godine univerzalna i obuhvaća više-manje sva područja znanosti.

Brojke govore da je na Sveučilištu u Osijeku svake godine sve veći broj festivalskih aktivnosti. Ove godine su znanstvenici i studenti Sveučilišta u Osijeku pripremali aktivnosti na više lokacija i to u suradnji sa sedam osnovnih škola u Osijeku, Otoku i Valpovu te dječjim vrtićima i srednjim školama u Osijeku, Slavonskom Brodu, Požegi i Valpovu.
Na veliko zadovoljstvo sudionika i organizatora Festivala znanosti u Osijeku ove godine je gotovo 500 sudionika pripremilo 218 aktivnosti, od toga 83 predavanja, 62 radionice, 5 izložbi te 55 postera. U sklopu Festivala znanosti je održan Otvoreni dan Poljoprivrednog fakulteta Osijek. Valja spomenuti da su u aktivnostima tradicionalno sudjelovali: Muzej likovnih umjetnosti, Plesni klub Broadway, Udruga Gloria Maris.” (http://www.unios.hr/festival-znanosti-2016  )

 

Poveznice na događaj:

Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku Festival znanosti TZ grada Osijeka

 

49264c5d-ea78-4544-9ba4-4a56f6c8ab1b

Izvor: http://www.rijekasport.hr/hr/node/347 (15.10.2016.)


Pratite nas i na Facebooku