EPTA – Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: 18.4.-22.4.2017.

ORGANIZATORI: Glazbena škola Franje Kuhača; Međunarodni projekti u organizaciji hrvatske EPTE održavaju se pod visokim pokroviteljstvom UNESCO-a

 

KRATAK OPIS:

“EPTA (European Piano Teachers Association) je europska udruga klavirskih pedagoga koja kao svoje članice okuplja preko 40 zemalja Europe, a jedna od njih je i Republika Hrvatska. Glazbena škola Franje Kuhača Osijek bila je 1999. organizator i domaćin prvog EPTA međunarodnog natjecanja mladih pijanista i do danas u svome prostoru broji već desetak održanih natjecanja. Natjecanje se odvija u tri kategorije: A – kandidati 13 godina i mlađi, B – kandidati 16 godina i mlađi i C – kandidati 20 godina i mlađi, a umjetničke dosege istih vrednuje međunarodni stručni ocjenjivački sud. “(http://www.osijek.hr/index.php/cro/Kultura/Kulturne-manifestacije/EPTA-Medunarodno-natjecanje-za-mlade-pijaniste)

“Na natjecanju, kao i uvijek do sada, sudjeluju kandidati iz Hrvatske i inozemstva, čije umjetničke dosege vrednuje respektabilan i uvaženi međunarodni stručni ocjenjivački sud: Mariann Abraham (Mađarska), Diane Andersen (Belgija), Ida Gamulin (Hrvatska), Naum Grubert (Nizozemska) i Heribert Koch (Njemačka), sve odreda vrhunski pijanisti i najistaknutiji europski klavirski pedagozi.Natjecanje se odvija u tri kategorije: A – kandidati 13 godina i mlađi; B – kandidati 16 godina i mlađi i C – kandidati 20 godina i mlađi. Na dosada osam održanih EPTA natjecanja u Osijeku sudjelovali su natjecatelji i članovi ocjenjivačkih sudova iz više od 40 zemalja svijeta.” (http://www.hrt.hr/279570/magazin/epta-meunarodno-natjecanje-za-mlade-pijaniste)

 

Poveznice na događaj:

EPTA grad Osijek KONCERTNA DIREKCIJA ZAGREB

 

epta

Izvor: https://oskultura.com/glazba/josip-uglik/ (13.11.2016.)


Pratite nas i na Facebooku