EFOS-U NAGRADA ZA VOLONTIRANJE

civilnodrustvo-hr

Profesorica Jasna Horvat i docentica Josipa Mijoč glavne su organizatorice Kreativne riznice koje ističu kako je broj volonterskih programa na Ekonomskom fakultetu svake godine sve veći:

– Primjenjuju ga sve studentske udruge kao i pojedinačni projekti kakav je, primjerice, EFOS EU tjedan, odnosno, Kreativna riznica koja je ovogodišnji laureat Volonterske nagrade. Kreativna riznica svoj uspjeh izgradila je na predanosti studenata i nastavnika uključenih u ovaj projekt. Izdvaja se iz drugih događanja po tome što svoj uspjeh izgrađuje kako na uključivanju volontera, tako i na potpunoj otvorenosti prema mlađim dobnim skupinama.

Dekan Ekonomskog fakulteta Vladimir Cini preuzeo je nagradu i u ime fakulteta zahvalio svima onima koji su prepoznali ovaj volonterski rad kao jedan društveno koristan rad. Isto tako, zahvalio je studentima volonterima koji su ga učinili izuzetno ponosnim i najavio kako će dobivena nagrada zasigurno krasiti neku od dvorana ili aula kako bi služila budućim generacijama kao poticaj za uključivanjem u volontiranje na raznim događajima.

Organizatori Kreativne riznice definiraju ovu vrstu događanja kao popularizacijski simpozij koji predstavlja besplatnu platformu na kojoj se susreću teoretičari i praktičari iz kulturne i kreativne industrije, a nastojanja organizatora usmjerena su na pomoć kreativnoj industriji u njezinu institucionaliziranju – piše studentski.hr.

Članak u cijelosti možete pogledati OVDJE.


Pratite nas i na Facebooku