Dani stripa u Osijeku

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: veljača-travanj 2017.

ORGANIZATORI: Udruga ljubitelja stripova “StripOs”

 

KRATAK OPIS:

„Udruga ljubitelja stripova StripOs, osnovana je 2009. godine u Osijeku. Osnovni su ciljevi StripOs-a, kako je navedeno i u statutu Udruge populariziranje kulture stripa u Slavoniji, izdavaštvo, kolekcionarstvo, razmjena, istraživački rad na polju stripa, poticanje ( prvenstveno mlađe) populacije na kreativno stvaralaštvo u domeni stripa. Višegodišnjim aktivnim radom na tim područjima, shvatili smo da je najvažniji cilj s kojim se trebamo baviti razvijanje kreativnog dječjeg stvaralaštva. Djeca žele i vole crtati i čitati stripove, a naš zadatak je omogućiti im to kroz razne akcije, radionice i manifestacije, te uz sve to nagraditi ih za trud stripovima.“ (http://stripos.blogspot.hr/search/label/Dani%20stripa%20u%20Osijeku%202013 )

„Dani stripa u Osijeku“ manifestacija su koja se održava u osječkoj Tvrđi u Kazamatu. Ovom se manifestacijom nastavlja uspješna suradnja Udruge StripOs kao glavnog organizatora uz svesrdnu podršku Udruge Stripforum iz Zagreba te HDLU-a Osijek kao suorganizatora.

„Dani stripova“ daju svoj naglasak na djecu, odnosno na njihovo kreativno stvaralaštvo.
Manifestacija je zamišljena na način da djeca iz osnovnih škola, u suradnji sa njihovim nastavnicima, crtaju stripove na određenu temu. Odnosno, cilj projekta jeste da djeca nacrtaju svog omiljenog lika ili da crtaju na neku njima dragu temu.
Nakon toga, jedan dio njihovih radova ide na izložbu u Galeriju Kazamat.
Naravno, djecu dodatno motiviraju i moguće nagrade. Svaki rad bude nagrađen sa jednim stripom u izdanju Udruge StripOs ili Udruge Stripforum.

Ovakva vrsta događaja može biti vrlo zanimljiva onim najmlađima, ali i poučna jer imaju mogućnost razvijati mogući talent i u svakom slučaju dobro se zabaviti i upoznati nove ljude.

 

Poveznice na događaj:

Facebook stranica Službena stranica Osijek031

 

_mg_3563

Izvor: http://stripos.blogspot.hr/2013/05/3-dani-stripa-u-osijeku-radionice.html (2.12.2016.)


Pratite nas i na Facebooku