Dani prvog hrvatskog piva (Osječki dani piva)

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: rujan 2017.

ORGANIZATORI: Pivovara Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka

 

KRATAK OPIS:

“Osječka Pivovara svake jeseni, uz Turističku zajednicu grada Osijeka, organizira, sada već tradicionalnu, pivarsku manifestaciju kojom se kombiniraju osječki hrana i piće s najboljim slavonskim i hrvatskim glazbenicima.  Dani prvog hrvatskog piva u Osijeku odvijaju se na lijevoj obali rijeke Drave u neposrednoj blizini osječkih katakombi. Ulaz na sva događanja ove manifestacije najčešće je ili besplatan ili se simbolično naplaćuje (i u tom slučaju podrazumijeva jednu konzumaciju pića).

Osijek je svoje dane piva dobio 2009. godine, što je relativno kasno ako imamo na umu da se radi o gradu u kojemu se pivo proizvodi još od 17. stoljeća. To ga čini najstarijim hrvatskim pivarskim središtem, a tradicija proizvodnje tog omiljenog napitka održala se sve do danas zahvaljujući različitim pivovarama, poput Osječke pivovare, koja vikendima za vrijeme trajanja manifestacije u pravilu organizira i Dane otvorenih vrata u popodnevnim satima. “(http://www.putovnica.net/dogadanja/dani-prvog-hrvatskog-piva-osijek)

Dani piva svake godine donose svakojake poslastice u gastronomskoj ponudi, no i osječka Pivovara često iznenadi posjetitelje nekim vrstama piva koje inače nema u prodaji. Također, manifestacija u grad Osijek privlači velik broj posjetitelja iz samog grada Osijeka, no i iz uže i šire okolice, kao i stranih zemalja, te svake godine sve više i više podsjeća na njemačke oblike ovakvih manifestacija.

Posjetitelji već s nestrpljenjem iščekuju jesen 2017. godine i devete Dane prvog hrvatskog piva koji podrazumijevaju mnoštvo zabave i domaćih glazbenih zvijezda, veselo društvo, a možda i neke nove, neisprobane vrste piva!

 

Poveznice na događaj:

Službena stranica TZ grada Osijeka grad Osijek

 

dani-piva

Izvor: http://pivovara.hr/dani-prvog-hrvatskog-piva/ (10.10.2016.)


Pratite nas i na Facebooku