Dani nacionalnih manjina

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: lipanj 2017.

ORGANIZATORI: Udruge nacionalnih manjina

 

KRATAK OPIS:

“Manifestacije “Dani makedonske kulture”, “Dani slovenske kulture” i “Dani albanske kulture” se održavaju u mjesecu Lipnju svake godine. Dotične udruge nacionalnih manjina organiziraju svake godine prezentaciju svojih kultura i tradicija, te kulturnog naslijeđa.”
(http://osijek-culture.eu/hr_HR/manifestacije/dani-nacionalnih-manjina )

Osim navedenih manifestacija, postoji također i  manifestacija „Dani austrijske kulture“  koja je održana već četiri godine za redom u Osijeku. Manifestaciju organizira Austrijski kulturni forum u Zagrebu s potporom Veleposlanstva Republike Austrije u RH zajedno s Hrvatsko-austrijskim društvom u Osijeku i Gradom Osijekom. Kao i prethodno navedene manifestacije, tako i Dani austrijske kulture sadrže brojne koncerte, izložbe, revije filmova, književne susrete i mnogi drugi događaji koji ovu manifestaciju čine jednim od poznatijih kulturnih događaja u Osijeku.

“Najpoznatiji su svakako Dani mađarske kulture koji već dugo vremena svoje dane obilježavaju baš u Osijeku, na Trgu Ante Starčevića. Do sada je održano 18 Dana Mađara u Osijeku. Na manifestaciji sudjeluju predstavnici mađarske nacionalne manjine iz Osijeka, najviše članovi mađarskog kulturno društva Népkör iz Osijeka koji su i organizator same manifestacije, a u Osijeku djeluju od 1946. godine. “(http://www.obz.hr/hr/index.php?vijest=1320 )

Poveznice na događaj:

Osijek-grad kulture Baranja.hr- regionalni portal Osječko-baranjska županija

 

Izvor: : http://www.obz.hr/hr/index.php?vijest=1320 (15.11.2016.)


Pratite nas i na Facebooku