Backyard Art Festival

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: 14.07.-16.07.2017.

ORGANIZATORI: Udruga “Migra” Donji Miholjac

KRATAK OPIS:

“Backyard festival je sve, samo ne tipičan glazbeni festival. On je eksplozija kulturnih sadržaja, od izložbe i artističkih instalacija do light arta, uzbudljivih glazbenih poslastica uklopljenih u festivalsko iskustvo, kampiranja u zelenom vrtu jednog plemića, sportskih avantura, preko, streetball, mtb utrka, do organiziranog kupanja u susjednoj zemlji. Backyard je festival za sva osjetila. Posjetitelji ovog festivala neće biti samo pojedinci koji dolaze na festival, oni će biti dio jedne veće priče. Nit vodilja ovog festivala jest potreba za vraćanjem kulturnog života u grad, revitalizacija zajednice, potreba za inovativnim i interaktivnim sadržajima koji će biti zanimljivi svim generacijama. Cilj je svakom pojedincu priuštiti pozitivan šok, ispuniti ga snažnim doživljajima i emocijama te stvoriti atmosferu koja će dugo biti pamćena. Svi sadržaji doprinositi će pozitivnoj energiji i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. “(https://www.facebook.com/pg/BackyardArtFestival/about/?ref=page_internal)

“Backyard Art Festival osmišljen je kao manifestacija koja kroz svoj program obuhvaća područja kulture, glazbe i sportskih aktivnosti.
Ono što BAF čini posebnim jest vrlo atraktivna lokacija, s jedne strane u centru grada, a s druge strane u prirodi u srcu velikog parka u Donjem Miholjcu. Također, jedinstvenim ga čini činjenica da BAF nije samo glazbeni festival te se na njemu može vidjeti i sudjelovati u različitim priredbama, sportskim i ostalim zabavnim aktivnostima.
Glavni su ciljevi festivala revitalizacija mjesta i zajednice putem društvenog djelovanja, kulturno unapređenje, turistička promocija i “brendiranje” grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije te doprinos kulturnoj decentralizaciji zemlje. Također želimo okupiti različite generacije, poticati mlade i talentirane ljude, kao i podići ekološku svijest i poboljšati međunarodnu suradnju.

Backyard Festival svojim sadržajima doprinosi raznolikosti, promovira pozitivne vrijednosti te stavlja naglasak na zajedništvo i suradnju. Programom manifestacije, ističe se turistički značaj grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije, kroz bogatstvo njihovih brojnih povijesnih, kulturnih i prirodnih znamenitosti.

Zadatak ovog festivala je uključiti što više subjekata na lokalnoj i županijskoj razini, uključivanjem zainteresiranih pojedinaca te kroz suradnju s ostalim udrugama. Dio programa održava se u suradnji s drugim udrugama koje djeluju na području grada i županije, dok bogaćenju programa i dobrim međunarodnim odnosima pridonosi suradnja s udrugama iz Republike Mađarske – Donji Miholjac kao dio Greenway staze (prekogranična mreža tematskih zelenih staza u Mađarskoj i Hrvatskoj čuva zajedničku gastronomsku, etničku i kulturološku tradiciju i razvija eko-turizam).

Cijeli je festival u znaku ekološke osviještenosti, a čijem se podizanju pridonosi putem radionica, ali i kroz vlastiti primjer. Festival je podijeljen u glavne i sporedne zone na različitim lokacijama u gradu, u cilju kvalitetne koordinacije posjetitelja. U vremenima kada populacija vapi za društvenim i kulturnim događanjima, Backyard Festival u Donjem Miholjcu bit će pokazatelj da i manja mjesta imaju mnogo toga za ponuditi. ” (http://baf.com.hr/hr/o-festivalu)

 

Poveznice na događaj :

Službena stranica Facebook stranica CROATIAN REGGAE PORTAL

 

baf

Izvor: https://www.facebook.com/BackyardArtFestival/photos/a.610056669095190.1073741827.610000055767518/859149487519239/?type=1&theater (12.11.2016.)


Pratite nas i na Facebooku