Advent u Tvrđi

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: 25.11.2016.-1.1.2017.

ORGANIZATORI: Turistička zajednica grada Osijeka

 

KRATAK OPIS:

Vjerujem kako svi vrlo dobro znamo što je Advent, odnosno vrijeme došašća  i što ono simbolizira. Nagovještaj je to najvećeg krščanskog blagdana, rođenje Isusa Krista.
Vrijeme Došašća počinje četiri tjedna prije Božića, jedno je od najljepših doba godine. To je vrijeme kroz koje se pripremamo i radosno iščekujemo Kristovo rođenje, odnosno Božić.
Kako bi dali na važnosti tom našem velikom blagdanu, osim što imamo svima nam dobro poznate mise zornice, u našem gradu, a i u ostalim gradovima diljem svijeta, organizira se prigodna božićna manifestacija. Iščekivanje Božića u ugodnoj predblagdanskoj atmosferi rijetko koga može ostaviti ravnodušnim. Kako bi taj ugođaj bio još ljepši i potpuniji, već treću godinu za redom, imamo priliku doživjeti taj ugođaj na najvećoj predbožićnoj manifestaciji Slavonije i Baranje. Popularna manifestacija svoje je mjesto pronašla u gradu na Dravi, točnije, u njezinoj poznatoj povijesnoj jezgri, svima nam dobro poznata,Tvrđa, po kojoj je sam Advent i dobio ime. Tvrđa je bez sumnje idealno mjesto za naš Advent. Starinski ugođaj predivne i povijesne Tvrđe sa domišljatim i  kreativnim idejama ukrašene kućice, drveće, uz ugođaj vatre i božićnih lampica, prizor su koji svakako morate doći vidjeti. Božićni duh osjeti se posvuda, a atmosferu jednostavno morate doći doživjeti.
Miris okićenih jelki, toplih napitaka i bogatstvo gastronomije upotpunjuje cjelokupni dojam i zasigurno ćete biti oduševljeni što ste odlučili doći i posjetiti naš Advent.

Advent u Tvrđi počinje 26.12.2016. i traje do 01.01.2017.
Program je bogat i raznolik i zasigurno će svatko pronaći nešto za sebe. Ovogodišnji se Advent u Tvrđi smatra kao najljepša scenografija i najbogatija paleta sadržaja do sada. Sve do 1. siječnja 2017. posjetitelji će uživati u ponudi 33 posebno ukrašene drvene, bijele kućice te raznovrsnom glazbenom i zabavnom programu, kao i nizu popratnih događanja, kao što su programi za djecu, smotre zborova i dr.

Poseban ugođaj stvara više od 720 metara tzv. stropnih lampica, više od 4,5 kilometra druge blagdanske rasvjete, noviteti poput svjetlećih jelki, kao i svjetlosni efekti na pročeljima okolnih zgrada na Trgu sv. Trojstva. Domaću atmosferu osiguravaju već tradicionalne i omiljene stare peći na drva, ove godine njih čak devet, za koje je pripremljeno više od 50 kubnih metara drva.

Jedno je sigurno, kada dođete, poželjeti ćete se vratiti svaku put iznova u naš grad i ponovo osjetiti čaroliju i duh ovog predivnog adventa u Tvrđi.

 

mrežna stranica

 

TZ grada Osijeka

 

Facebook stranica

2016_11_25_advent_u_tvrdji_baboselac_1img_4668


Pratite nas i na Facebooku