Međunarodna studentska kiparska radionica „Jarčevac 2016.“

VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA: 07.11.-15.11. 2016.

ORGANIZATORI: Umjetnička akademija u Osijeku

 

KRATAK OPIS:

“U organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku, i ove se godine u blizini Petrijevaca kod Valpova održava Međunarodna studentska kiparska radionica “Jarčevac 2016”. Do 15. studenoga tamo će stvarati sedam studenata s Diplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, te tri studenta Kiparstva s Akademije za glazbu i vizualne umjetnosti iz Pečuha. Radionica ima naglasak na likovnoj obradi drveta (lipa, hrast i topola), gdje sudionici uz prethodnu pripremu te stručnu pomoć realiziraju svoje radove velikih formata. Likovna radionica izvodi se u suradnji s Hrvatskim šumama s čije strane je osigurana pomoć u obliku materijala i pomoćnih radnika koji pomažu studentima u obradi drva motornom pilom.

Ciljevi radionice su edukacija studenata u radu s drvom i različitim tehnikama obrade drva, upoznavanje studenata s ekosustavom šume, te povezivanje i komunikacija studenata, profesora i mentora s likovnih akademija u regiji – ističe voditelj radionice izv. prof. art. Denis Krašković.

Najbolje izvedena djela bit će postavljena kao javne skulpture u Osijeku i Petrijevcima, a prethodno će biti izloženi na izložbama u Osijeku (Studentski centar) i Pečuhu (Galerija Nador). Do sada je održano sedam radionica u kojima je sudjelovalo stotinjak studenata.”
(http://www.glas-slavonije.hr/317280/5/Studentska-kiparska-radionica-u-Jarcevcu )

 

Poveznice na događaj:

Umjetnička akademija u Osijeku Glas Slavonije A blog

 


Pratite nas i na Facebooku